Årets Pensjonist tur

2(130 Pensjonister)

For 2 måneder siden ble jeg og Cay Nordhaug  invitert til pensjonist tur av senior rådet. Dette er noe jeg har gledet meg lenge på grunn av Jubilant festen fra i fjor var så vellykket at jeg følte at pensjonist tur er like bra. Jeg ble imponert.

Vi begynte dagen i Caledonien der jeg forventa ca. 40 pensjonister men fikk sjokk at jeg så ca. 130 spreke folk.

1

Karstein Berntsen satt opp i scene  og spilte trekk spill som varma mange hjerte inn i Caledonien. Dette er noe som han trives med og har holdt på med dette flere år. Jeg fikk en positiv inntrykk at dette er en tur jeg vil aldri glemme.

Frank åpnet med en liten informasjon til pensjonister og noe minutter senere kom Øyvind Stenstad. Øyvind Stenstad snakket om Historikken om Nikkel marked fra noe år tilbake til 2014. «Det er en spennende tid vi lever i! » På grunn av situasjonen i Indonesia. Det var snakk om Hms hvor bedriften ønsker å bli best i verden. Sånn som det går nå ser det ut som vi skal bli en av de beste i hms.Og det var også snakk om NBS » Nickel Buisness System»  Hvor det jobbes i Nikkel 1 strippe maskin og Nikkel service sveise maskin hvor det er fokus på forbedring.

Flere Pensjonister hadde spørsmål til Øyvind Stenstad om Glencore og ikke minst om Esso som har blitt kjøpt opp av bedriften.

 

5

Etter vi hadde spist ferdig frokost ble vi delt i 3 grupper. Vi skulle ta Bussen til Lista Flyplass for å spise lunsj. Det var det jeg møtte Thorleif og Karine Skaar. Thorleif Skaar har jobbet som elektriker i elektrolysen. Han jobbet mye med strømskinner i kjelleren, travers kraner , trucker osv. Han trives på jobben men trives også godt som pensjonist.

 

Første tur etter Lunsjen dro vi til Lista Fyr! Jeg har aldri vært på Lista fyr men ble fort overraska hvor fint det var. Vi ble møtt av en guide Jonas som fortalte oss om historien til Lista fyr (123 trappe trinn) og om fugl! Det er hvis over 300 fo3rskjellig fugler arter som kommer til Lista fyr. Det er slik at før fugler skal ned til sør eller tilbake til Norge så er det til Lista de  kommer først. Det var en del forsker som jobbet med dette og jeg så at det var noe fotografer som hadde kamerat utstyr som var 5 ganger dyrere enn min. Så her skal jeg komme neste gang for å ta fugler bilder.

Neste tur ble Nordberg fort. Nordberg Fort ble Etablert under 2 verdens krig. Leiren er en av få tyske kystfort som er bevart i sin opprinnelige form, og er i dag fredet som kulturminne

.4

Vi avsluttet turen i Caledonien med en kjempe god middag. Jeg hadde det kjempe gøy hele dagen. Opplevde at det var en ganske avslappende tur og lærerikt tur. Jeg håper jeg blir invitert til neste år for dette er noe jeg vil aldri glemme.

 

Flere bilder kan dere se

HER